U14 - Reeks U14 Gemengd Gew West-Vlaanderen D

PloegfotoPloeginfo

Reeks:

U14 Gemengd Gew West-Vlaanderen D

Coach:

Werner Verstraete

Assistent Coach:

Verantwoordelijke:

Eugenie Gemmerich

Begeleider:

Verbauwhede Trui, Lode Van Melle, Jurgen Demets, Leen Desmet

Trainingsuren:

Dinsdag 18u30-20u00

 

Donderdag 18u30-20u00

Trainingslocatie:

Sporthal OC Otegem (Dinsdag)
Turnzaal Heestert (Donderdag)

Sponsor:Spelers

Balcaen Mathis

Blontrock Jasper

Coppens Loeka

De Bock Nynke

De Bosscher Marius

Demets Pieterjan

Lampole Colin

Lievens Jure

Maes Raf

Van Melle Morgane

Vantieghem Douwe

Velghe Kyara

Vermeulen ElleVerslagen

24-03-2018 Wytewa Roeselare G14 B - Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A: 41 - 52

We begonnen vandaag aan ons drieluik. Nog 3 wedstrijden dit seizoen en alle drie op verplaatsing. Enkel Kyara kon er vandaag niet bij zijn.

Roeselare, toch altijd een beetje aanpassen aan de doelen. De aanpassing was blijkbaar heel vlot gegaan want het werd 2/8. Toen vielen we stil. Noch offensief, noch defensief waren we bij de les. Resultaat 12/16 na Q1. In het tweede quarter ging het van kwaad naar erger. We maakten heel veel fundamentele fouten waardoor Wytewa zomaar de wedstrijd kon in handen nemen. Bijsturen of niet, alles bleek in dovemansoren te vallen. 16/11 in Q2of 29/27 bij de rust.

Opmerkingen en het bijsturen als tijdens de rust hadden onze U14 nog niet meegemaakt dit seizoen. Het was heel stil.

In Q3 probeerden we te doen wat er tijdens de rust gevraagd werd. Defensief lukte dat nog, maar offensief werden er weer te veel kansen de nek omgewrongen. Het deed soms pijn aan de ogen. 5/8 score in quarter drie. Dus met 1 puntje bonus konden we de laatste tien minuten beginnen. In het begin hetzelfde spelbeeld, maar toen hadden onze groenhemden het begrepen. Beter laat dan nooit wordt al eens gezegd. In no time stond er een 15 puntenkloof op het scorebord. Finaal hielden we er daar nog 11 van over. Als je 3 van de 4 quarters wint, mag je zeggen dat je de terechte winnaar bent.

Speelden deze middag: Marius, Douwe, Jure, Colin, Jasper, Elle, Nynke, Morgane, Pieterjan, Raf en Loeka.


03-03-2018 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A - BBC De West-Hoek Zwevezele G14 A: 70 - 34

Laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Die wilden we toch ook winnen. Uit de heenronde wisten we dat het mogelijk was, maar dan zou er goed moeten gepresteerd worden. We moesten het wel stellen zonder Loeka, Elle en Colin. Raf was in laatste instantie fit (dacht hij).

Q1 begon net zoals vorige week met twee aan elkaar gewaagde ploegen. Tot 4/4 duldden we Zwevezele naast ons, maar dan gingen we in overdrive. Stevige defense en goed uitgespeelde offenses en we sloten de eerste periode af met een 20/8 voorsprong. In Q2 gingen we op ons elan verder, maar vielen dan aanvallend iets terug. Verdedigend was het nog steeds ok, met een 14/8 als resultaat. 34/16 bij de rust, geruststellend.

Toch werden er nog wat puntjes op de "i" gezet, want goed kan beter is het motto van onze U14. Zo openden we ook Q3. Zwevezele kwam amper in het stuk voor. Onze verdediging stond er en we konden ons aanvallend weer uitleven; 24/4.

In het laatste, overbodige quarter gingen we wat te nonchalant acteren en lieten onze bezoekers te veel ruimte. Hun betere spelers profiteerden en we verloren Q4 met 12/14.

Finaal een ruime 70/36 overwinning wat ons bijna zeker een 4de stek oplevert in het klassement na het seizoen. Dikke duim voor onze U14.

Acteurs vandaag: Kyara, Marius, Douwe, Jure, Jasper, Nynke, Morgane, Pieterjan en Raf


24-02-2018 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A - Melco Ieper G14 B: 89 - 37

Dit weekend kregen we het bezoek van Melco Ieper, een ploeg waar we in de heenronde vlot van hadden kunnen winnen. Na onze nederlaag vorige week in Marke, wilden we wel iets recht zetten.

De wedstrijd begon langzaam en beide ploegen kwamen moeilijk tot scoren. Na 4/4 sloeg onze turbo aan en lieten we onze gasten ter plaatse. Met heel mooi basketbal ging het naar 35/6 in Q1. In Q2 konden we daar niet onmiddellijk een mooi vervolg aan breien aanvallend liep het wat stroever, maar onze verdediging bleef voortreffelijk. We schreven dan ook Q2 met een 16/7 op onze naam. Bij de rust stond een mooie 51/13 voorsprong op het scorebord. Wedstrijd gespeeld.

We waren er op gebrand ook in H2 eenzelfde prestatie neer te zetten. Alles ging goed, maar het liep minder vlot in de afwerking. We wilden zo snel mogelijk de bal terug om te gaan scoren, maar maakten daardoor heel wat, soms onnodige, fouten. Hierdoor kwamen de Ieperlingen meerdere malen op de VW-lijn om zo gemakkelijke punten aan te tekenen. 16/12 in Q3. In Q4 gingen we aanvankelijk weer op kruissnelheid acteren, maar hervielen toen in het missen van gemakkelijke korven en het maken van veel fouten. Het werd 22/12 in Q4 op finaal een 89/38 eindstand.

Acteurs van dienst: Kyara Marius Douwe - Jure Colin - Jasper - Nynke - Morgane Pieterjan Raf.


17-02-2018 Olympos Marke G14 A - Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A: 76 - 42

Voor onze verplaatsing naar leider Marke moesten we aantreden met een fel verzwakte ploeg. Kyara, Morgane, Pieterjan waren afwezig. Nynke en Loeka waren, hoewel nog wat ziekjes, aanwezig. Jure dacht al volledig hersteld te zijn, maar voelde toch nog de naween van zijn ziekjes zijn van begin deze week.

Toch begonnen we heel degelijk aan de wedstrijd. Maar dan moesten we tegen een voltallig Marke ondervinden dat als je niet voor de volle 100% fit bent, je ook niet voor de volle 100% kunt presteren. Iedereen nam zijn verantwoordelijkheid, maar zo vergaten we soms het collectieve. In H1 konden we geen vuist maken met duidelijke 19/9 in Q1 en 22/4 in Q2 als gevolg. Ruststand 41-13, of wedstrijd gespeeld.

In de tweede wedstrijdhelft had Marke gewonnen spel en en dacht met hun minder sterke ploeg verder over ons te walsen. Dit was echter zonder onze U14 gerekend. Ze bleven goed werken en toonden tot wat ze wel in staat zijn. We speelden de verdiende kampioen in onze reeks enkele keren zoek. De thuisploeg greep terug nar hun betere 5-tal en zo moesten we, met slechts 6 punten, ook H2 aan onze gastheren laten. 16/14 in Q3 en 19/15 in Q4. Finaal een zware nederlaag, die toch wat te nuanceren valt.

Proficiat aan kampioen Marke, of het zou toch al heel vreemd moeten lopen, maar ook proficiat aan onze U14 die ondanks de cijfers op het scorebord positief zijn gebleven en gestreden hebben met de middelen die er waren.

Marius, Nynke, Loeka, Jure, Douwe, Raf, Elle, Jasper en Colin verdedigden deze namiddag de kleuren van Scaldis.


10-02-2018 Wibac BBC Sint-Eloois-Winkel G14 A - Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A: 18 - 81
Naar Wibac, het zou wel losslopen. Toch werden we onmiddellijk op een 3/0 getrakteerd. Even slikken, maar dan volle bak vooruit. Dankzij onze goede defense konden we meerdere fastbreaks lopen en sloten Q1 af met een 7/24 score. In Q2 was het alsof er een deksel op de bezoekende korf lag. We liepen aardig mooie aanvallen, maar scoren was een groot probleem. Defensief was het wel ok en het werd 4/10 in de tweede spelperiode.

Rust, wat punten en comma’s goed zetten en we konden aan H2 beginnen. Iedereen was weer bij de les, nu ook in aanval en het werd 4/25 in Q3. Ook in de laatste 10 minuten bleven we heer en meester. Vervangingen of niet, we bleven op ons elan doorgaan en sloten Q4 af met een duidelijke 3/22 stand. Finaal 18/81 of duidelijke overwinning.

Dit werd gerealiseerd door: Marius, Douwe, Jure, Jasper, Elle, Nynke, Morgane, Raf en Loeka.


20-01-2018 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A - Rozenbeka Oostrozebeke G14 A: 55 - 56

Eerste thuismatch van 2018 en weer een heel degelijke tegenstander. Rozenbeka waarvan we in de heenronde met 58/46 verloren. Raf en Elle waren er niet bij

Ook nu weer begon Rozenbeka best aan de wedstrijd en zetten zij een 0/7 op het scorebord. Wij vochten terug, maar waren noch aanvallend, noch verdedigend echt bij de les. Zo eindigde Q1 op 14/18. In Q2 aanvankelijk niet veel beterschap van onze kant, de bezoekers gingen verder op hun elan en liepen weer verder uit. Opnieuw kwam er een reactie van onze groenhemden en we konden quarter twee met een 14/12 score winnend afsluiten.

Q3 zou van ons zijn, maar dat was zonder onze bezoekers gerekend. Zij waren doeltreffender en wij lieten weer na gemakkelijke korven te maken en grossierden in slechte passes. Zo werd het 11/16 of moesten we de laatste 10 minuten aanvatten met een achterstand van 7 punten. Aanvankelijk raakten we niet dichter, maar gaandeweg Q4 gingen we beter verdedigen en werkten nu iets beter af, hoewel onze passes op fastbreak steevast de tribune in gingen. We kwamen gelijk 54/54 en konden bijna op voorsprong komen. Wij misten, maakten een fout en de bezoekers scoorden 1 vrije worp. In de volgende aanval verloren we de bal en konden die niet meer recupereren. Finaal dus 55/56. Als we heel kritisch zijn, we hebben het voor een stuk aan onszelf te danken.

De U14 van vandaag: Kyara, Marius, Douwe, Jure, Colin, Jasper, Nynke, Morgane, Pieterjan, Loeka.


13-01-2018 Rapid Langemark G14 A - Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A: 40- 55

Eerste wedstrijd van 2018 en al onmiddellijk naar de nummer 2 uit de rangschikking. In de heenronde verloren we na een desastreus 4de quarter met 31/54. We konden dus een revanche gebruiken.

De wedstrijd begon echter niet zo goed voor ons, 7/0 na enkele minuten, dus was een time out meer dan welkom. Die T.O. miste zijn effect niet en we kwamen weer in de wedstrijd. 16/15 na Q1. In de tweede spelperiode lieten we onze gastheren niet meer begaan. In tegendeel we kantelden de wedstrijd in ons voordeel. Hoewel we aanvallend niet zo bijster goed voor de dag kwamen, deden we in verdediging een goede job, 6/8 of 22/23 voorsprong bij de rust.

Tijdens de rust werd alles nog eens doorgenomen en gezegd dat we er moesten in geloven. De tweede helft begonnen we goed, scoorden en beletten de thuisploeg te scoren tot wanhoop van hun coach. Noch zijn time-out, noch zijn wissels leverden de nodige resultaten. Wij bleven sterk verdedigen en werkten nu ook goed af. 2/16 in Q3 of een bijna overbodige laatste 10 minuten. In de laatste spelperiode liepen we verder uit, tot 27 punten om dan de teugels wat te vieren. Langemark forceerde nog enkele punten extra, maar ze bleven steken op een 16/16 in Q4. Finaal dus een mooie revanche met een 40/55 overwinning. Spijtig dat we Elle verloren met een voetblessure.

Zorgden voor deze schitterende zege: Marius, Douwe, Jure, Colin, Jasper, Elle, Nynke, Morgane, Pieterjan, Raf, Loeka.


25-11-2017 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A - Wytewa Roeselare G14 B: 67- 43

Voor onze laatste competitiewedstrijd van 2017 ontvingen we Wytewa Roeselare, een ploeg net na ons in het klassement. Nynke moest met een achillespees blessure verstek geven.

We duldden onze bezoekers eerst wat naast ons, maar lieten hen toen ter plaatse. Met goed verdedigen en van daaruit mooie aanvallen lopen en we konden Q1 afsluiten met een 18/6 stand op het scorebord. In de tweede spelperiode ongeveer hetzelfde spelbeeld. Een defensief sterke thuisploeg en aanvallend meestal bij de les. Ook deze quarter schreven we op onze naam, 16/7. Of 34/13 bij de rust.

Na de onderbreking waren het de withemden die het best aan de tweede helft begonnen. Zij plaatsten een 0/6, maar toen gingen we ook weer iets beter acteren en konden we weer aansluiten. 16/17 in het derde kwart, of nog 20 punten bonus om de laatste tien minuten aan te vatten. Aanvallend lieten we weer mooie zaken zien, maar verdedigend was het iets minder, maar we konden ook Q4 winnend afsluiten 17/13. We wonnen drie van de vier quarters en finaal werd het 67/43 met een mooie verstevigde 4de plaats in de stand als gevolg.

Acteurs vandaag: Kyara, Marius, Douwe, Jure, Colin, Jasper, Elle, Morgane, Pieterjan, Raf, Loeka


14-10-2017 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A - Olympos Marke G14 A: 42 - 42

Vandaag ontvingen we de leider uit onze reeks. Nog niet verloren en gemiddeld elke wedstrijd gewonnen met 30 punten verschil. In de briefing voor de wedstrijd werd gezegd dat Marke tot vandaag nog niet verloren had, en dat we er moesten in geloven. Iedereen was akkoord, maar hun ogen verraadden iets anders.

Wij openden de debatten, maar de bezoekers dienden ons snel van antwoord. Offensief was Marke de betere ploeg, maar wij waren defensief de sterkste en dus bleef de score in evenwicht. 9/9 na Q1.

In Q2 aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, maar gaandeweg verloren we wat grip, passen werden slordiger waardoor we soms te laat kwamen in defense en dat werd cash betaald. 8/16 of met 17/25 de rust in.

In de kleedkamer werd iedereen met zijn neus op de feiten gedrukt en gezegd dat het beter moest en kon. De groep reageerde heel matuur en aan de “No Mercy” kon je al horen dat ze er vol voor zouden gaan.

In verdediging werd er een tandje bij gestoken, Marke geraakte amper aan een doelpoging. Aanvallend scoorden we na mooie acties, maar lieten ook nog te veel gemakkelijke korven liggen. Toch konden we in Q3 onze achterstand bijna volledig goed maken, 13/6. Op de bank leefde iedereen mee met de ploeg op het veld.

De laatste tien minuten zouden moeten beslissen over winst of verlies. Even zag het er goed uit uit. We liepen 4 punten uit, maar bezondigden ons toen aan jeugdige overhaasting en Marke kwam langszij op 1”20. Time-out zoals bij de grote jongens. Een play getekend en terug het veld op. De zenuwen gierden door de kelen van al onze supporters. We voerden de play voor 99% perfect uit. Alleen stonden we iets te ver voor het laatste shot dat er daardoor naast ging. 42/42, Marke had dus tot vandaag alles gewonnen.

Vandaag werd er minder geroteerd. Toch een heel dikke pluim voor zij die minder of niet op het terrein stonden. Hun aanmoedigingen waren super. We zijn “One Team” en moeten dat dus niet roepen.

Dikke proficiat aan Kyara, Marius, Douwe, Jure, Colin, Jasper, Elle, Nynke, Morgane, Raf, Loeka.


07-10-2017 K-Basketteam Kortrijk G14 B - Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A: 35 - 44

Voor onze verplaatsing naar KBTK waren we voor de eerste keer voltallig en zat Mathis in de beurtrol.

Onze groenhemden begonnen heel goed aan de wedstrijd. Ze lieten de thuisploeg even in de waan, maar stoomden toen door. Met goede defense en heel mooie fast breaks werd het 3/15 na Q1. In het tweede quarter liep het aanvallend iets stroever bij ons, maar echt profiteren kon de thuisploeg niet het werd 7/6 in Q2.

Na de rust dachten we op ons elan van Q1 verder te gaan. Aanvankelijk ging dat goed, maar dan gingen we grossieren in slechte passes, met gevolg dat we aanvallend niet goed voor de dag kwamen. Toch konden we Q3 nog winnend afsluiten 11/12. In de laatste spelperiode liep het dan helemaal mis. De thuisploeg naderde tot op 5 punten. Er was even paniek, maar finaal konden we met enkele goede offenses het tij weer keren. 14/10 in Q4 maar toch konden we met een 35/44 terug naar Otegem. Gewonnen, maar met gemengde gevoelens.

Volgende spelers kwamen vandaag in actie: Kyara, Marius, Douwe, Jure, Colin, Jasper, Elle, Nynke, Morgane, Pieterjan, Raf, Loeka.


30-09-2017 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A - Wibac BBC Sint-Eloois-Winkel G14 A: 105 - 14

Voor onze wedstrijd tegen Wibac konden we geen beroep doen op Elle, Mathis en Loeka. De uitslagen leerden ons dat we zeker een kans maakten om de wedstrijd te winnen.

Deze wedstrijd waren we onmiddellijk bij de les. We scoorden, lieten tegenscoren en vonden het toen welletjes. We gingen heel hoog verdedigen en lieten de bezoekers niet toe in hun spel te komen. We kregen veel ballen cadeau en namen die graag in ontvangst. Resultaat 35/4 na Q1 of wedstrijd gespeeld. Toch wilden we een degelijke partij spelen en aan onze posities en reacties werken. Door wat slordigheden van onze kant zag het er af en toe niet zo mooi uit. Toch konden we Q2 met een duidelijke 20/8 afsluiten en gaan rusten met een 55/12 stand.

Na de onderbreking zouden we wat meer aandacht schenken aan onze backcourt defense. Dit lukte aardig. Wibac slaagde er niet in te scoren, mede door het feit dat ze het ook niet altijd meer konden opbrengen om hun betere spel uit H1 opnieuw te tonen. Q3 eindigde 28/0. In het overbodige vierde quarter bleven we geconcentreerd en lieten weer degelijke defense en leuke aanvallen zien. Het werd 22/2 of finaal een heel ruime 105/14 overwinning waarin iedereen scoorde.

Voor deze prestatie werd gezorgd door: Kyara, Marius, Douwe, Jure, Colin, Jasper, Nynke, Morgane, Pieterjan en Raf.


24-09-2017 Rozenbeka Oostrozebeke G14 A - Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A: 58 - 46

Vandaag geen Colin, Douwe en Raf om op deze zondag morgen af te zakken naar Oostrozebeke.

Was het het zondagochtend-uur of iets anders, we waren niet bij de les bij het begin van de wedstrijd. De thuisploeg wel en het stond in no time 12/0. Toen vonden we ook de weg naar de korf en sloten Q1 af met een 18/7 achterstand. In Q2 waren we de evenknie van onze gastheren. We verdedigden beter en aanvallend waren we ook iets attenter. Q2 werd 13/10 of we moesten de rust in met een 31/17 achterstand.

In Q3 toonden we onze weerbaarheid. Met iets meer geloof in eigen kunnen speelden we een meer dan behoorlijke quarter, dat we zelfs winnend afsloten 15/17. Nog 12 punten goed te maken in de laatste tien minuten. Onze groenhemden gingen iets hoger storen, liepen mooie aanvallende bewegingen en kwamen terug tot op 4 punten. Een paar minder goede beslissingen en enkele lucky doelen van de thuisploeg zorgden er voor dat de kloof weer groter werd. Zo moesten we finaal met een 58/46 nederlaag, de twaalf punten van in het begin van de wedstrijd, terug naar Otegem. Onze tweede helft was er een om op verder te bouwen.

Speelden vandaag: Kyara, Marius, Mathis, Jure, Jasper, Elle, Nynke, Morgane, Pieterjan, Loeka.


17-09-2017 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A - Rapid Langemark G14 A: 30 - 54

Voor onze zondagnamiddagwedstrijd tegen Langemark konden we geen beroep doen op Jure en Kyara, maar Mathis en Nycke waren er voor de eerste keer bij.

Het begin van de wedstrijd was heel gesloten. Onze U14, voor de gelegenheid in het wit, vonden als eersten het goede ritme en konden tegen het einde van Q1 een mooie voorsprong uitbouwen 13/6. In het tweede quarter bleven we aanvankelijk gelijke tred houden, maar met de rust in zicht moesten we in de bezoekers onze meerdere erkennen. Het werd 7/14 of 20/20 bij de rust.

Na de pauze zagen we weer twee ploegen die elkaar in evenwicht hielden. Met aan weerskanten heel wat slordigheden bleef de score beperkt tot 10/9. Zo konden we de laatste tien minuten met het kleinste verschil aanvatten. Maar in Q4 ging bij ons het licht uit. Aanvallend liepen we ons vast of namen we de verkeerde beslissing en onze verdediging leek meer op een Zwitserse kaas met veel gaten. We slaagden er niet in te scoren en lieten Langemark naar hartenlust punten maken. Resultaat een droge 0/25 of 30/54. Niet echt de weergave van de wedstrijd, maar op basis van ons vierde quarter een begrijpelijke nederlaag.

Speelden: Marius, Douwe, Mathis, Colin, Jasper, Elle, Nynke, Morgane, Pieterjan, Raf, Loeka


09-09-2017 BBC De West-Hoek Zwevezele G14 A - Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A: 50 - 72

Voor onze tweede wedstrijd van het seizoen kregen we een vroege verplaatsing naar Zwevezele voorgeschoteld.

De openingsminuten van de wedstrijd waren voor de thuisploeg, 8/2, mede door het zwakke afwerken van onze groenhemden. Naarmate Q1 vorderde kwamen we beter in ons spel en het was erop en erover. Na de eerste spelperiode stond er 10/13 op het scorebord. We waren gelanceerd en stoomden door. Het waren nu onze gastheren die moeilijker tot scoren kwamen, terwijl wij de weg naar doel gevonden hadden. Het werd een duidelijke 8/25 in Q2 of 18/38 bij de rust, ondanks het feit dat we veel vrije worpen onbenut lieten.

De voor de gelegenheid in het wit spelende thuisploeg startte best na de rust en kon onmiddellijk een deel van achterstand goedmaken. Een time-out bracht raad en we namen het commando weer over om Q3 winnend af te sluiten 14/18. In de laatste tien minuten lieten we het aanvallend weer wat afweten en waren we defensief niet altijd bij de les. Zo slaagde de thuisploeg er weer in iets dichterbij te komen. Q4 eindigde op 19/16 en dus eindigde de wedstrijd op 50/72.

Speelden: Kyara, Marius, Douwe, Jure, Colin, Jasper, Elle, Morgane, Pieterjan, Raf, Loeka


02-09-2017 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A - Bobcat Wielsbeke G14 B: 70 - 27

Eerste competitiewedstrijd, wat zou dat geven. Nieuwe coach en nieuw samengestelde ploeg. Dat werd even afwachten.

De wedstrijd begon evenwichtig, maar na enkele minuten wisten onze groenhemden het spreekwoordelijke laken toch naar zich toe te trekken. Defensief zat het snor en offensief liep het goed. Resultaat was een 25/13 na Q1. In de tweede periode bleef de thuisploeg aanvallend wat in gebreke, maar dat werd gecompenseerd in verdediging, zodat ook Q2 op naam van Scaldis kwam, 13/3 of 38/16 bij de rust.

De onderbreking bleek niet echt een welkom iets geweest te zijn, want in het begin van Q3 was ons spel niet wat we ervan verwacht hadden. Offensief liep het mank en defensief was het ook niet bijster goed. We konden wel de schade beperken, 9/10, zodat we met nog een comfortabele voorsprong de laatste 10 minuten konden aanvatten. We kwamen terug op toerental en lieten onze bezoekers ter plaatse. Defensief waren we heel sterk en offensief lieten we mooie zaken zien. We rondden dit laatste quarter af met een veelzeggende 23/1, om finaal de match te winnen met een ruime 70/27.

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen winnen doet altijd deugd.

Speelden: Kyara, Marius, Douwe, Jure, Colin, Jasper, Elle, Morgane, Pieterjan, Loeka


26-08-2017 BC Knokke-Heist G14 A - Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A: 57- 48

Voor onze eerste beker-wedstrijd van het seizoen moesten we naar de kust, naar Knokke-Heist. We waren maar met met 7 spelers, dus hadden we weinig rotatiemogelijkheden.

Het begin van de wedstrijd was heel gelijk opgaand met beide ploegen die om beurten scoorden. Voor onze U14 was het toch wel even wennen met een nieuwe coach en tegen het einde van Q1 had de thuisploeg een kleine kloof weten te slaan 14/11. In het tweede quarter konden we aanvankelijk gelijke tred houden, maar moesten naar het einde toe de rol toch lossen en toezien hoe de geelhemden het verschil groter maakten. 23/12 in Q2 of 37/23 bij de rust.

Tijdens de rust konden we enkele defensieve afspraken maken en iedereen was er klaar voor om een degelijke tweede helft te spelen. Onze U14 hadden goede geluisterd en deden wat van hen gevraagd werd. Met een heel stevige back-court-defense konden we de thuisploeg tot 10 punten beperken. Offensief liepen we bij momenten heel goed de lijnen, maar hadden wat pech bij de afwerking. Toch konden we Q3 winnend afsluiten 10/13.

In Q4 gingen we door op ons elan, wist de thuisploeg bij momenten niet meer waar ze het hadden en kwamen we terug tot 5 punten. Maar dit had veel energie gekost en gezien de beperkte rotatiemogelijkheden kon de thuisploeg weer iets verder uitlopen. Toch schreven we deze laatste spelperiode ook op onze naam 10/12. Finaal werd het dus 57/48, maar we konden toch met een redelijk goed gevoel de terugweg aanvatten.

Speelden: Marius, Jure, Jasper, Kyara, Elle, Morgane, Loeka


Uitslagen Competitie U14 Gemengd Gew West-Vlaanderen D

Code Datum TijdThuisUitslag  UitAccommodatie
WVG1441DFB20 14-04-2018 09.00 BBC Poperinge G14 B 53- 78 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A Stedelijke Sporthal Poperinge
WVG1441DDB12 08-04-2018 09.00 Bobcat Wielsbeke G14 B 103- 74 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A Sporthal Hernieuwenburg
WVG1441DJB22 24-03-2018 12.45 Wytewa Roeselare G14 B 41- 52 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A Sporthal Schiervelde
WVG1441DBE13 03-03-2018 09.00 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A 70- 34 BBC De West-Hoek Zwevezele G14 A Sport-Ontmoetingscentrum Otegem
WVG1441DBC19 24-02-2018 13.00 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A 89- 37 Melco Ieper G14 B Sport-Ontmoetingscentrum Otegem
WVG1441DHB18 17-02-2018 15.45 Olympos Marke G14 A 76- 42 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A Sporthalle Marke
WVG1441DAB16 10-02-2018 16.30 Wibac BBC Sint-Eloois-Winkel G14 A 18- 81 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A Gemeentelijke Sporthal Sint-Eloois Winkel
WVG1441DBK17 03-02-2018 13.00 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A 75- 34 K-Basketteam Kortrijk G14 B Sport-Ontmoetingscentrum Otegem
WVG1441DBI15 20-01-2018 11.00 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A 55- 56 Rozenbeka Oostrozebeke G14 A Sport-Ontmoetingscentrum Otegem
WVG1441DGB14 13-01-2018 14.00 Rapid Langemark G14 A 40- 55 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A Sportcentrum Langemark-Poelkapelle
WVG1441DBJ11 25-11-2017 13.00 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A 67- 43 Wytewa Roeselare G14 B Sport-Ontmoetingscentrum Otegem
WVG1441DBF09 18-11-2017 11.00 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A 101- 60 BBC Poperinge G14 B Sport-Ontmoetingscentrum Otegem
WVG1441DCB08 04-11-2017 13.00 Melco Ieper G14 B 32- 74 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A Stedelijke Sporthal Ieper
WVG1441DBH07 14-10-2017 17.00 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A 42- 42 Olympos Marke G14 A Sport-Ontmoetingscentrum Otegem
WVG1441DKB06 07-10-2017 17.00 K-Basketteam Kortrijk G14 B 35- 44 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A Sporthal HIEPSO - Campus Drie Hofsteden
WVG1441DBA05 30-09-2017 13.00 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A 105- 14 Wibac BBC Sint-Eloois-Winkel G14 A Sport-Ontmoetingscentrum Otegem
WVG1441DIB04 24-09-2017 10.00 Rozenbeka Oostrozebeke G14 A 58- 46 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A Stedelijke Sporthal "Mandelmeersen" Oostrozenbeke
WVG1441DBG03 17-09-2017 14.00 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A 30- 54 Rapid Langemark G14 A Sport-Ontmoetingscentrum Otegem
WVG1441DEB02 09-09-2017 09.00 BBC De West-Hoek Zwevezele G14 A 50- 72 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A Sporthal "De Zwaluw" Zwevezele
WVG1441DBD01 02-09-2017 09.00 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A 70- 27 Bobcat Wielsbeke G14 B Sport-Ontmoetingscentrum Otegem
BWVG14VR0201 26-08-2017 13.30 BC Knokke-Heist G14 A 57- 48 Jeugdbasket Scaldis Zwevegem G14 A De Molenhoek

Kalender


Deze site werd ontworpen voor Mozilla Firefox en schermresolutie 1024x768. U heeft Flash Player 9 nodig om deze site te bekijken. U kan die, indien nodig, hier downloaden. Copyright © Jeugdbasket Scaldis - Alle rechten voorbehouden - Aansprakelijkheid - Privacy - Webmaster