Waar Staan Wij Voor ?

Je kind wil basket spelen? Gelijk heeft het! In de Basketschool leert het op een ontspannen manier en in een gezellige sfeer de beginselen van deze plezante sport. Spelenderwijs worden de kinderen balvaardiger en leren ze de basistechnieken te beheersen.

Uiteraard willen de jonge spelertjes de aangeleerde technieken en tactieken in een echte wedstrijd toepassen! Op die manier leren ze ook omgaan met winst én verlies. Door andere horizonten op te zoeken, snuiven ze andere sferen op en leren ze nieuwe dingen. Tornooien nemen hier een bijzondere plaats in, zeker de buitenlandse! We proberen dan ook geregeld ons tornooitje mee te pikken.

Naast de trainingen en wedstrijden worden door de club allerlei activiteiten georganiseerd: spaghettiavond, opendeurdag, barbecue, kersttornooi… De gemoedelijke sfeer versterkt het groepsgevoel, de samenhorigheid en de teamspirit!

De Grieken en de Romeinen wisten het al: mens sana in corpore sano. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Basket vraagt een goede conditie, en tijdens de trainingen wordt daaraan gewerkt. Zo zorgt deze sport voor een ideale afwisseling met de dagelijkse studiebeslommeringen, waarbij moet gezocht worden naar een evenwicht tussen studie en basket.

Een ploegsport zonder discipline verglijdt vrij snel in een zootje waar de teamspirit ver te zoeken is. Het naleven van gemaakte afspraken, op tijd komen bij wedstrijden en trainingen, verwittigen bij belet … zijn hierbij noodzakelijk. Respect voor mens (medespelers, tegenstanders, scheidsrechter…) en materiaal (kledij, kleedkamers…), en fairplay mogen zeker niet ontbreken.

Basket is een ploegsport, en draagt ongetwijfeld bij tot de sociale vorming van de spelers. De ploeg rekent op élk teamlid, en verwacht dat iedereen zich voor 100% geeft. Daarnaast kan een sportvereniging niet overleven zonder de inzet van de ouders. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, maken vele handen licht werk!Jeugdbasket Scaldis: meer dan basketbal alleen! Een vriendelijke club, een toffe club… UW CLUB !

Onze Sponsors

Wij bevelen onze sponsors van harte aan en bedanken hen voor hun steun. Indien u interesse zou hebben om onze club financieel te steunen, aarzel dan niet om ons te contacteren. Klik hier voor alle gegevens van onze sponsors.


Fanshop

Vertegenwoordig je club en bestel hier je gepersonaliseerde uitrusting!!!.

Activiteitenkalender

Volg Ons

Deze site werd ontworpen voor Mozilla Firefox en schermresolutie 1024x768. U heeft Flash Player 9 nodig om deze site te bekijken. U kan die, indien nodig, hier downloaden. Copyright © Jeugdbasket Scaldis - Alle rechten voorbehouden - Aansprakelijkheid - Privacy - Webmaster